recension allmänmedicin_2I senaste numret av AllmänMedicin, en tidskrift för Svensk förening för allmänmedicin, skriver läkaren Lars Bäcklund om Ett sötare blod. Han har läst den tillsammans med en av sina patienter. Citat: ”Pusselbitar finns spridda i massor av pek, men en samlad framställning har jag inte tidigare påträffat. Ett sötare blod bygger på läsning av hundratals tidskriftsartiklar. Boken visar på många indicier och ger förklaringsmodeller. Greppet är uppfriskande i en tid som kännetecknas av självplock bland åsikter och okritiskt anammande av ofullständigt uppfattade läror som snabbt sprids via nätet…//… Bokens uppläggning som detektivhistoria är fängslande och gör att modern biologi ganska lätt slinker in.”

Följ den här länken så hittar du tidningen i sin helhet. Recensionen finns på sidan 57. Lars Bäcklund har även skrivit om barn och socker på sidan 25. Mycket kloka tankar.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Okategoriserade, Ett sötare blod i media. Stötta mitt arbete via Patreon.