Julgodis

Det lackar mot jul. Här är världens godaste julgodis. Minimalt med socker och samtidigt väldigt gott. Av mina barn får dessa små praliner betyg 5 av 5.

Smält en chokladkaka (85 procent) med hjälp av vattenbad. Tillsätt två stora skedar ekologiskt kokosfett (ej härdat) och låt även det smälta. Blanda i en skvätt grädde (typ 1-2 msk, hoppa över om du är laktosintolerant). Smaksätt sedan med något av alternativen nedan och häll upp i ischoklad- eller knäckformar (om pappret är tunt kan du behöva dubbla). Förvara i kyl eller frys.

Förslag till smaksättning:

Fem droppar pepparmyntsolja. Garnera med små hjärnan (som på bilden). Det här gillar barn. Provade på ett barnkalas. De fick bästa betyg, men då hade jag nog 70 procent choklad i kakan som jag smälte.

Tre teskedar lakritspulver (ex Kung markattas). Garnera med flingsalt.

Lakrtispulver med salmiaksalt från Queen of Licorice. Galet gott.

Kokosflingor och en tesked citronsaft (detta har jag inte prövat ännu, men det står på min sons önskelista).

Passionsfrukt á la Birgitta Höglund. Läs här hur hon gör: Mörk Chokladtryffel med Passionsfrukt.

Det finns många smaker att pröva. Varför inte konjak, apelsin, kardemumma eller kanel? Om du hittar någon ny god variant får du gärna tipsa i en kommentar!

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.