Det händer saker i omvärlden. Tydligen överväger Världshälsoorganisationen att halvera sina rekommendationer kring tillsatt socker i maten, från tio procent till fem procent: Sugar overload: WHO may cut sugar recommendations by half – NY Daily News.

Nu samlas också läkare från hela världen kring en stor kampanj: Action on sugar. Deras mål är att förmå industrin att dra ner mängden socker i sina produkter med 20-30 procent. The Guardian skriver om initiativet: Obesity experts campaign to cut sugar in food by up to 30%. Målet är att stoppa fetmaepidemin. Här är en kommentar av personen som leder initiativet, en kardiolog från London: Sugar is now enemy number one in the western diet. Klarspråk alltså.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.