Idag varnar Expressen för LCHF-cancer: Expert varnar: LCHF kan ge cancer. Dessa tankar strider mot vår nationella statistik. Enligt den har våra vanligaste cancerformer, bröstcancer, tarmcancer och prostatacancer, ökat ordentligt under den tid som vi har dragit ner på fettet i kosten. Det talar snarare för att det är den sockerrika lågfettdiet som vi har ätit här i Sverige som är farlig. Mer om varför i Ett sötare blod. 

Inutier har traditionellt ätit en extrem lågkolhydratkost. År 1935 rapporterar en läkare om sina erfarenheter från norra Kanada efter att ha behandlat tusentals inuiter och indianer: The most Northerly practice in Canada. Han är så förvånad för han hittar ingen cancer, detta trots att de inte äter några grönsaker alls. Den frusna marken lämpar sig inte för odling. Det finns också moderna rapporter som visar att inuiter som någon gång under livet har varit skrivna i Danmark löper mycket högre risk att få cancer än inuiter som alltid har bott på Grönland: The Inuit cancer pattern—The influence of migration.

Detta talar mot att dagens rubrik i Expressen har någon relevans. 

Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Övrigt, Okategoriserade. Stötta mitt arbete via Patreon.