Idag har triathleten Jonas Colting en debattartikel i Aftonbladet där han gör upp med synen att många personer som äter bra och tränar mycket skulle riskera att drabbas av ett slags farlig fixering som kallas ortorexi: Fredagsmyset tar livet av oss – inte träningenEnligt Jonas Colting är fredagsmyset en långt större hälsoproblem. Jag håller med. I fredags när jag gick och handlade träffade jag en bekant på gatan. Han sa: Aha – du ska handla till fredagsmyset? Ja, svarade jag, och gick sedan och handlade oliver och god ost. Vill vi fortsätta att fredagsmysa, får vi definiera om vad det innebär. Annars kommer många av våra barn behöva en dosett full med läkemedel innan de ens har fyllt 50 år. 

Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Övrigt, Okategoriserade. Stötta mitt arbete via Patreon.