I New York Times skriver nu David S. Ludwig, professor i pediatrik vid Harvard Medical School, och Mark I. Friedman från nygrundade Nutrition Science Initiative om hungerkänslor: Always Hungry? Here’s Why – NYTimes.com.

De menar att fetmaepidemin är svår att komma åt så länge vi tror att hunger orsakar fetma. Det är troligtvis tvärt om. Fetma leder till en onormal hunger. Lösningen är att sluta räkna kalorier och istället fokusera på vad vi stopper i oss. Äter vi bra mat kommer mättnadskänslorna leda till ett lagom kaloriintag. Så här skriver de: ”People in the modern food environment seem to have greater control over what they eat than how much. With reduced consumption of refined grains, concentrated sugar and potato products and a few other sensible lifestyle choices, our internal body weight control system should be able to do the rest. Eventually, we could bring the body weight set point back to pre-epidemic levels.” 

Tillägg: I en kommentar till artikeln skriver en person om ett begrepp som hans kompis myntade: ”If God made it, it’s probably good for you. If man made it, it’s probably good for the economy.” 

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.