Det är repris i morgon på föredraget ”I sockrets fotspår” som UR samtiden spelade in i början av maj. Klockan 10.35 börjar det i Kunskapskanalen. Du kan också titta via UR Play: Mest spelade – UR Play. Det handlar om det tidiga 1900-talet och vad som hände när sockret började  svämma över världen; hur en läkare identifierade sockret som en viktig orsak till mycket sjukdom och om hur denna hypotes begravdes på en strand i Kenya mot slutet av 1960-talet. På samma strand föddes samtidigt tesen att fibrer skyddar mot fetma, typ 2-diabetes, hjärt-kärlsjukdom och cancer.

Efter detta sänder Kunskapskanalen föredrag av Jonas Bergqvist, som pratar om lågkolhydratkost och träning; Tim Noakes, professor i träningsfysiologi; läkaren Andreas Eenfeldt (alias kostdoktorn) och triathleten och världsmästaren Jonas Colting. Alla sevärda föredrag.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.