Innan jag skrev Ett sötare blodgranskade jag vetenskapen bakom solkrämer. Tidningen Fokus publicerade bland annat en text: Solkrämerna ger falsk trygghet. I korhet går det ut på att det aldrig är någon som har visat att solkrämer skyddar mot den dödliga cancerformen malignt melanom. Du ska absolut inte lita på solkrämer. Nu kommer en studie som stöder detta. BBC skriver om den idag: Sunscreen ’not complete protection’.

Se till att vistas lagom länge i solen. Då tillverkar kroppen D-vitamin. Behöver du tillbringa en lång tid i solen – skydda dig med tunna kläder och en keps. Personligen använder jag endast solkräm om jag ska åka skidor i strålande sol. En keps flyger av i fartvinden.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.