NOK_FERNHOLM_DET_SOTASTE_VI_HAR_6Jag kan knappt tro att det är sant. Snart går Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar iväg till sättning. DEN ÄR NÄSTAN KLAR!!! Om det tog lång tid att skriva Ett sötare blod, kan jag lova att det har tagit ännu längre tid att skriva den här boken. Det är mycket tack vare alla fina ord jag har fått från er läsare kring förra boken. Jag har lite oro i kroppen för jag vill absolut inte göra er besvikna. Mitt mål har varit att få till samma balansgång mellan fakta och spännande berättelse. Boken kommer att finnas till bokmässan i Göteborg och kommer ut i handeln i början av oktober. Den 22 oktober blir det release på Nordiska museet i Stockholm. Är du intresserad av att komma på det föredraget, mejla till Kristina Billow på Natur & Kultur. Hon skickar mer info när det närmar sig. Följ denna länk så hittar du hennes adress.

Här är baksidestexten för Det sötaste vi har:

”Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk? Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inga djur som vi skulle ge den mat som vi ger våra barn. De skulle bli sjuka, få hål i tänderna och problem med magen.

I dag har 10–25 procent av alla barn oförklarliga magknip. I boken Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar berättar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm om hur den historiskt höga konsumtionen av socker och vitt mjöl ställer till det i barnens kroppar. Det är en svindlande resa som går från levern till hjärnan och mikroberna i tarmarna. Hon visar hur de sjukdomar som ökar bland barn över hela världen – astma, allergier, glutenintolerans, typ 1-diabetes, depression, fetma, autism, adhd och en för tidig pubertet – går att knyta till söt skräpmat och ett stillasittande liv. I boken skriver hon också om sitt eget föräldraskap och den dagliga kampen att minska på allt sött”

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.