Flingor barn

Vilken av produkterna ovan skulle du gissa innehåller mest socker? Konsumentföreningen i Stockholm går återkommande igenom mat som marknadsförs till barn. DN skriver nu om årets undersökning: Mat som riktar sig till barn innehåller mycket socker – DN.SE. Värstingflingorna innehåller 42,2 gram socker per 100 gram. De ovan innehåller 35 gram. Det är fortfarande mer än i mjölkchokladkakorna ovan, som innehåller 33 gram socker per 100 gram.

SLUTSATS: Du kan lika gärna ge ditt barn kakor till frukost som de frukostflingor som har barn som sin målgrupp.

I DN artikeln riktar Louise Ungerth, chef för miljö och hälsa på Konsumentföreningen i Stockholm, en uppmaning till industrin: ”Barnen tycker förpackningarna är kul och tjatar, och som förälder vill man göra barnen glada. Här tycker jag att branschen kan hjälpa föräldrarna, och se till att det är bra grejor i de roliga förpackningarna om varorna ska riktas till barn”.

Det skriver jag under på.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Om socker, Okategoriserade. Stötta mitt arbete via Patreon.