NOK_FERNHOLM_DET_SOTASTE_VI_HAR_6Förlaget, Natur & Kultur, och jag tycker att ni trogna bloggläsare ska få läsa Det sötaste vi har före alla andra och till ett specialpris. Därför har vi i dag en liten smygpremiär! En vecka framåt kan ni ladda ner boken här från sajten för 139 kronor. Följ länken: ladda ner e-boken. Jag hoppas att ni ska lära er lika mycket nytt som jag har gjort på att skriva boken!

För att hjälpa föräldrar att minska på allt socker till sina barn finns i slutet av boken en rad recept på sockersnåla godsaker. Det finns också tips på bra mellanmål och mat man kan ha med på resen (så att man inte alltid hamnar på en viss hamburgerkedja). Jag vill passa på att tacka alla som har bidragit med recept till boken: Birgitta Höglund, Monique Forslund, Cecilia Blidö, Ingela Nannström och förskolan Tallbacken i Knivsta. Ni är guld värda!

Skriver detta på tåget till Göteborg och Bokmässan. Vill du höra mer om boken – kom torsdag 11.00-11.20 eller söndag 12.15-12.30 till det som kallas för Forskartorget.

Release på Nordiska museets nya sockerutställning

Den 22 oktober blir det release med ett längre föredrag på Nordiska museet i Stockholm. De öppnar en utställning om sockrets historia och hur vi blev sockerätare den 3 oktober. Från klockan 17.oo är det gratis inträde. Klockan 17.30 berättar utställningsproducenten Amanda Creutzer om själva utställningen i 20-25 minuter. Sedan håller jag låda i cirka 1,5 timmar med en liten paus. Kostnad: 120 kronor (20 kronor kommer att gå till välgörenhet).

Är du intresserad av att komma på det releasen? Mejla till Kristina Billow på Natur & Kultur. Hon skickar mer info när det närmar sig. Följ denna länk så hittar du hennes adress.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.