Min man har alltid gillat Anthon Bergs marsinpanbröd. Men som för så många andra har hans smak ändrats när han inte längre äter så mycket sött. Därför blev han tvungen att experimentera fram ett mindre sött recept, till både sig själv och till barnen. Det blev klart godkänt. Här har du de två varianterna:
Marsipanbröd – vuxen
- 2,5 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosfett (utan smak)
- ca 2 krm bittermanelolja (börja med 1 krm och smaka av…)
- 2 msk konjak
- ca 1 tsk honung
Marsipanbröd – barn
- 1,5 dl mandelmjöl
- 1 dl hallon
- 1 msk nyponskalmjöl
- 2 msk kokosfett (utan smak)
- ca 1/2 tsk honung.
Han formade massan till små bollar och stack tandpetare i. Sedan la han dem i frysen tills de stelnat. Efter detta doppade han dem i smält mörk choklad (85 procent). Några av barnens doppade han i mörk mintchoklad. Det blev också gott. Nästa gång tror jag vi ska experimentera med blåbärssmak.
Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Om socker, Recept och mattips, Okategoriserade. Stötta mitt arbete via Patreon.
Ann ∙ 27 september, 2014 kl. 17:06
Oj, skall verkligen prova den vuxna varianten. Jag är också en före detta AB marsipanbrödsfanatiker.
Hade så gärna velat diskutera med dig på Bokmässan idag…
≪ | ≫ |
Namn ∙ 4 november, 2014 kl. 10:27
Smakfri kokosolja – är det en bra produkt?
Jag har läst att den smakfria kokosoljan utsätts för mycket mer processer och sämre hantering ur hygiensynpunkt än den med smak. Det lär vara vanligt att kokosen möglar och därför måste utsättas för höga temperaturer och andra processer för att renas. Jag skulle vilja hitta en smakfri kokosolja som är hanterat och processat på ett bra sätt, vet någon något?
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 3 december, 2014 kl. 21:56
Prova med smör!
≪ | ≫ |