lördagsgodisMin man har alltid gillat Anthon Bergs marsinpanbröd. Men som för så många andra har hans smak ändrats när han inte längre äter så mycket sött. Därför blev han tvungen att experimentera fram ett mindre sött recept, till både sig själv och till barnen. Det blev klart godkänt. Här har du de två varianterna:

Marsipanbröd – vuxen

  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosfett (utan smak)
  • ca 2 krm bittermanelolja (börja med 1 krm och smaka av…)
  • 2 msk konjak
  • ca 1 tsk honung

Marsipanbröd – barn

  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl hallon
  • 1 msk nyponskalmjöl
  • 2 msk kokosfett (utan smak)
  • ca 1/2 tsk honung.

Han formade massan till små bollar och stack tandpetare i. Sedan la han dem i frysen tills de stelnat. Efter detta doppade han dem i smält mörk choklad (85 procent). Några av barnens doppade han i mörk mintchoklad. Det blev också gott. Nästa gång tror jag vi ska experimentera med blåbärssmak.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Om socker, Recept och mattips, Okategoriserade. Stötta mitt arbete via Patreon.