nordiska sockerLokaltidningen Mitt i skriver nu om Nordiska museets utställning om socker: Så blev socker vardagsmat. Här är förklaringen till varför vi äter så mycket sötsaker. Sockerbolagets reklam: ”Låt barnen, som äro i ständig rörelse, äta mycket socker. Nyttigare och billigare kraft­alstrande föda finnes inte.”

Jag ser så enormt mycket fram emot den här utställningen. Vill du se den och samtidigt lyssna till ett föredrag om Det sötaste vi harAnmäl dig till releasen den 22 oktober (mejla Kristina Billow på Natur & Kultur via denna länk). Från klockan 17.oo är det gratis inträde på Nordiska. Klockan 17.30 berättar utställningsproducenten Amanda Creutzer om utställningen i 20-25 minuter. Sedan pratar jag i cirka 1,5 timmar med en liten paus. Kostnad: 120 kronor varav 20 kronor kommer att gå till Kostfonden.

VÄLKOMMEN!

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.