Linné

Det är otroligt intressant utställning som Nordiska museet har kring socker och hur det blev vardagsmat. Den baserar sig på Ulrika Torells forskning. En del av utställningen handlar om alla de larm som kommit kring socker under historiens gång. Ovan ser du citat av vår egen Linné. Att socker är illa för magen och att det kan fräta på tänderna är något som återkommer om och om igen. Och så fetman förstås. Nyligen menade Livsmedelsföretagen att jag överdrev när jag skrev att fetmaepidemin drabbade redan under tidigt 1900-tal. Industrins ståndpunkt är att vi absolut inte har ökat vårt sockerintag sedan vi började att bli överviktiga. Den som går genom den här utställningen får den motsatta bilden. Min uppmaning: gå och se den!

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.