Logga_grön

Nu har Svensk Insamlingskontroll godkänt Kostfonden och gett oss rätt att skaffa ett 90-konto. För oss som har grundat fonden har det varit ett viktigt första mål. Ni som donerar pengar ska känna er trygga med att de används på bästa vis. Med ett 90-konto på plats finns också större chanser att vara med i saker som postkodlotteriet.

Svensk insamlingskontroll kontrollerar varje år alla organisationer med 90-konto och säkerställer att verksamheten håller en hög kvalitet. De granskar till exempel årsredovisningen, så att inkomna medel används för det uppgivna ändamålet. I vårt fall är målet att initiera och driva forskning kring hur kosten kan påverka olika sjukdomar. Här hittar du reglerna: föreskrifter.

Vill passa på att ge en stor eloge till Fredrik Sjödin som har bekostad och administrerat fondens grundande. Utan hans ideella arbete hade fonden inte funnits och det är tack vare honom vi nu har ett 90-konto.

Vårt vetenskapliga råd börjar ta form. Snart kommer vi att presentera det! Sedan behöver vi er, kära bloggläsare. Det är bara tillsammans som vi kan göra skillnad. Vi arbetar just nu på att se över hur vi kan administrera gåvobrev med mera. Vill du bli månadsgivare eller donera en engångsumma, följ denna länk: Lämna bidrag.

Tillägg: Var lite otydligt. Vi är godkända av Svensk Insamlingskontroll. Nu krävs det ytterligare lite papper innan vi har det verkliga 90-kontot. Men det är bara formalia. 

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.