etc sockerfällan

Dagens ETC har nu ett uppslag om barn och socker. I en kommentar beskriver reporten Amanda Schulin över vilka våndor hon haft under en sockerfri månad, trots att hon betecknat sig som inte alls speciellt beroende av socker. Några situationer där suget slog till: ”Fikat på jobbet. Att vara hungrig i mataffären och inte kunna chockhöja blocksockret med en Japp. Biobesök och filmkvällar. Födelsedagsfiranden. Finmiddag utan efterrätt. Fika i allmänhet. Att gå förbi lösgodiset i affären. Det låga blodsockret vid 15-tiden (en frukt ger inte samma effekt). Att vara någonstans där det ligger en godisskål och Inte. Kunna. Ta.”

Det var rolig läsning! I en enkät berättar ett par föräldrar att de begränsar barnens godisätande till enbart fredagar och lördagar. Det är sådant som får mig att känna att vi föräldrar förlorat markkontakten när det gäller socker.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.