Logga_grönNu kompletteras Kostfondens vetenskapliga råd med Magnus Simrén som är professor i medicinsk gastroenterologi och hepatologi vid Göteborgs universitet och överläkare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Under 17 år har han forskat på magåkomman IBS. Suppleant blir Staffan Lindeberg, docent i allmänmedicin vid Lunds universitet och distriktsläkare i Lund. I Det sötaste vi har beskriver jag Lindebergs spännande forskning där han studerat befolkningen på Kitava, en ö som tillhör Papua Nya Guinea. Hans undersökningar visade att invånarna inte verkade drabbas av fetma, typ 2-diabetes, högt blodtryck, stroke eller hjärt-kärlsjukdom.

Läs mer på Kostfondens sida: Fler medlemmar i Vetenskapligt råd.

Det ska bli så spännande att komma igång med fonden och arbetet med att initiera högkvalitativa studier kring hur kosten påverkar olika sjukdomar. Vill du stötta oss: Lämna bidrag.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.