nordiska_sockerPå Nordiska museet kan du som bekant just nu se en mycket intressant utställning om hur vi blev sockerätare. På onsdagkväll, 26 November 18:00 – 19:30, kommer jag att prata om det sista kapitlet i Det sötaste vi har som handlar om hur en brittisk läkare på 1950-talet identifierade socker som boven bakom många av västerlandets sjukdomar. Sir Richard Doll, den  forskare som hittade kopplingen mellan lungcancer och rökning, fann tesen mycket spännande. Men Denis Burkitt, som är fibertesens fader, begravde den på en strand i Kenya. Personligen tycker jag att detta är bokens mest spännande kapitel. Här hittar du mer info om föredraget: I sockrets fotspår – när civilisationens sjukdomar drabbade världen | Nordiska museet. Fritt inträde för alla!

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.