guldapple

Som en av fem personer har jag blivit nominerad till Guldäpplet i klassen ”hälsoprofilen” av livsstilsmagasinet HälsaMotiveringen lyder: ”Vetenskapsjournalist som har som mål att bevaka forskare på samma sätt som politiker bevakas. Har skrivit en av årets viktigaste hälsoböcker: Det sötaste vi har, om vår tids barn och hur den söta skräpmaten ställer till det för allt från tarmflora och hjärna till lever”.

Nominerad är också Rune Kalf Hansen som har ett eko-snabbmatsställe precis där jag bor (nu måste jag prova det). Sofia Antonsson, dietist som jobbar med IBS, är nominerad för att ha tagit FODMAP till Sverige. Sylvia Oppenheim driver sidan hormoni.se. Terese Alvén driver en av Sveriges största träningsbloggar.

Vinnaren publiceras i Hälsa nr 3. Hoppas de inte lägger någon vikt vid sajtens design. Då ligger jag risigt till.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.