Min man bevistade i dag Stora Trenddagen 2015 där Stefan Nilsson, en av Skandinaviens mest ansedda trendspanare, tittade in i framtiden. Det blir blått, minimalism, Picasso, marina teman, gröna växter och det blir FRITT FRÅN SOCKER. Hälsotrenden kommer nå sin topp och fullständigt explodera under 2015. Vi (eller alla som inte redan har gjort det) kommer att leta efter nya och andra smaker. Surt och beskt är inne. I New York finns kroger där socker helt har bannlysts. Där experimenterar man med vinäger i drinkarna och kombinationer av surt, salt och bittert.

Fazer var också där och promotade sitt nya bröd med rotfrukter och bönor som lanseras om ett par dagar. Deras produktutvecklare såg en tydlig vilja bland konsumenter att minska på mängden kolhydrater. 30 procent av vetemjölet var utbytt (men vetemjöl var fortfarande första ingrediens).

Ett annat tecken på denna trend: min 8-åriga dotters kompis pratade för ett tag sedan om att ”sockerdetoxa.” Lät lite Hollywood. För första gången i livet känner jag mig riktigt jäkla inne.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Övrigt, Okategoriserade. Stötta mitt arbete via Patreon.