Under senare tid har det kommit en rad studier som ifrågasätter om omega-3 fetter verkligen kan skydda mot hjärt-kärlsjukdom. Nu har New York Times en artikel om detta: Fish Oil Claims Not Supported by Research – NYTimes.com.

Jag har själv tidigare skrivit om den potentiella nyttan av omega-3 i DN, men jag börjar allt mer undra hur relevant den tesen egentligen är. Idén om att omega-3 är bra för hjärthälsan kommer av studier på inuiter, som traditionellt sett har haft väldigt lite hjärt-kärlsjukdom. Men jag börjar undra om det inte snarare är frånvaron av socker och vitt mjöl i deras kost som har hållit dem friska. Här är två tidigare inlägg om detta:

En gemensam nämnare för hälsosamma folk – gissa vilken…

Den gemensamma nämnaren för hälsa. Det rätta svaret är…

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.