Mitt i rådande sockerdebatt, fick jag ett tips från Per Wikholm som driver bloggen LCHF.se att det nu har kommit en ny studie som tyder på att socker kan minska halten av stresshormonet kortisol i kroppen. Läs hans inlägg här: Socker har en avstressande effekt… precis som andra droger.

Här hittar du också ett pressmeddelande kring studien: Difficult to break the soda habit? Sugar-sweetened beverages suppress body’s stress response. Studien inkluderar få försökspersoner och det är alltid en osäkerhetsfaktor. Men forskarna bakom studien menar att den minskade nivån av kortisol kan förklara varför vi blir sockersugna under stress. Vi vill helt enkelt ha socker för att bli lite lugnare.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.