Kostfonden_RGBFör ett år sedan existerade Kostfonden bara i idévärlden. Idag håller vi i vår första utlysning. Fonden anslår 600 000 kronor till forskare som vill utvärdera kolhydraters roll vid IBS. Läs mer på fondens hemsida: Vilken roll spelar kolhydrater vid IBS?

Ett enormt stort tack till alla er som har bidragit och som kontinuerligt bidrar till fonden som månadsgivare. Ni ska känna er stolta. Det är ni som möjliggör detta. Tiotusentals barn och vuxna har dagliga problem med sina magar. Det tär på psyket och många mår dåligt. En del vågar knappt gå ut av rädsla för att inte hinna till toaletten i tid. Trots att många lider, saknas etablerade effektiva behandlingar. Den forskning som Kostfonden nu stödjer kan därför bidra till ett friskare liv för ett stort antal människor.

Till alla er som känner att ni också vill bidra: ge en engångsdonation eller bli månadsgivare till Kostfonden. Bland er som blir månadsgivare via autogiro denna vecka lottar Fredrik Sjödin,  som har finansierat grundandet av Kostfonden, ut 10 stycken exemplar av Det sötaste vi har. Du kan snabbt signera medgivandet med BankID via denna länk. Annars kan du fylla i den här blanketten och skicka in till oss på Kostfonden.

Ju fler vi blir som stödjer kostforskningen – desto snabbare kan vi stärka kostens roll i vården!

Tillägg: En utlysning innebär att forskare ombeds skicka in förslag på studier som de vill genomföra. Kostfondens vetenskapliga råd kommer sedan bedöma vilken studie som håller högst kvalitet och stödja den. Vilken studie det blir kommer att avgöras i juni. 

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.