Dags att fixa semesterläsning. Nu har cdon.com kampanj på de båda söta böckerna. Du får Ett sötare blod för 165 kronor och Det sötaste vi har för 155 kronor.

En del undrar vad det är för skillnad på böckerna. Ett sötare blod är en granskning av rådet om en lågfettkost. Du kan läsa om varför kostråden blev fel och varför personer med bukfetma och typ 2-diabetes ska vara mindre rädda för fett än för socker och snabba kolhydrater. Den handlar också om hur ett högt blodsocker ställer till det i kroppen; hur det ökar risken för hjärt-kärlsjukdom, demens och cancer.

Det sötaste vi har handlar om hur socker direkt skadar människokroppen, om hur det ökar fettbildningen i levern och om hur det kan orsaka en leverförfettning. Det i sin tur lägger grunden för typ 2-diabetes. Jag tar också upp barns rubbade tarmflora, sambanden med allergier och med den ökande psykiska ohälsan. Ett kapitel handlar om gluten, om varför glutenintolerans ökar och hur vissa forskare börjar koppla gluten till ökningen av barndiabetes. I slutet av boken finns en rad recept på glass och goda saker som mina barn och deras kompisar gillar, men som innehåller väldigt lite socker.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.