På midsommarafton kom röster i sockerdebatten från ett litet oväntat håll. Robert Aschberg manade till kamp mot allt socker i köpesill i Aftonbladet: Glad midsommar och upp till kamp mot socker i sillen.

Så här skriver han: ”Köpesillen är så förbannat söt. Hur den än kryddats så klistrar kryddsillen som maräng i munnen. Senaps­sillen smakar sliskigt. Till och med matjessillen är söndersockrad. Vad sillen än kallas så smakar den mer eller mindre som lösgodis.”

Jag håller med av hela mitt hjärta. Abba och andra silltillverkare borde skaffa fram en smakpanel som består av personer som sällan äter sötsaker. Då skulle sillens kryddning förmodligen dra lite mer åt det syrliga hållet.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.