Nu visar ännu en studie på starka kopplingar mellan demens och ett högt blodsocker. Läs mer på Kostfondens sajt: Högt blodsocker ökar risken för demens. Det är bara en i en hel rad studier som tyder på att en dålig blodsockerkontroll direkt kan orsaka demens:

Ny studie: högt blodsocker kan direkt orsaka demens.

Nya rön: kosten kan ge effekt på risken för demens

Nya rön: ett sött blod återigen kopplat till demens

New Scientist: Är alzheimer och diabetes samma sjukdom?

Vad kan Kostfonden åstadkomma?

Det var en person som mejlade häromdagen och tyckte Kostfonden borde ha 2500 månadsgivare istället för 250 stycken. Min spontana tanke blev: Ja, herregud. Tänk om vi hade det. Tänk vad vi skulle kunna åstadkomma då! Endast bra vetenskap  kan förändra vården i grunden. Jag kan klaga mig gul och blå här på bloggen och informera om bristen på vetenskap. De kan förändra livet för något tusental personer. En välgjord vetenskaplig studie kan få ett världsgenomslag. Den kan inte bara förändra vården i Sverige, utan i precis hela världen. Det kan bli livsavgörande för miljoner och åter miljoner människor.

Om du skulle vilja bidra till detta är det superenkelt. Följ bara denna länk så får du mer info.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.