smakaventyret_2

Äntligen är Smakäventyret här – boken till alla nyblivna föräldrar. Fick ett provtryckningsex idag o den är så fin!!! Lotta Kühlhorn, som har ritat omslaget, och Maria Ulaner, som har formgett inlagan har gjort ett grymt jobb.

Meningen var att boken skulle finnas i bokhandeln idag, men tryckeriet har förseningar. Om allt går som det ska bör den finnas mot slutet av veckan. Den går dock att förbeställa redan nu.

Industrins skrämseltaktik

Min förhoppning är att boken ska hjälpa nyblivna föräldrar att stå emot industrins lobbying när det gäller barnmatsburkar, välling och pulvergröt. Fick höra från en redaktion att de hade blivit kontaktade av en industrirepresentant, som menade att deras burkar skulle vara bättre för bebisar än vanlig mat eftersom de har sett till att råvarorna innehåller mindre tungmetaller. Det är så livsmedelsföretagen jobbar. De hittar argument som skrämmer föräldrar att använda deras mat. Annars får barnet i sig för mycket salt… Annars får barnet i sig för lite näring… Annars…

De är så kreativa. Smakäventyret ska ge nyblivna föräldrar modet att stå emot allt detta. Bebisar behöver får möjlighet att träna sig att gilla smak och konsistens på riktig mat. Lax, leverpastej, broccoli, ägg och syrad kål. När barn närmar sig 2-årsåldern blir de kräsnare. Därför behöver vi föräldrar ta tillvara den första viktiga tiden i livet! Annars är det lätt att hamna i socker-, pasta- och polarkake-träsket…

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.