Slå på TV4 i morgon klockan 8.40. Då kommer Nyhetsmorgon att handla om Smakäventyret – hur viktig det är att våra bebisar får möjlighet att lära sig tycka om olika smaker och konsistens på mat. På butikshyllorna radas idag ”klämmisar” upp – flytande och ofta söt föda som absolut inte gagnar barns smakträning. Den med broccolismak består till exempel till 80 procent av päron. Gröten består till 70 procent av frukt, där det mesta bara är juice. På Nyhetsmorgon får du inspiration till vad bebisarna kan äta istället!

Tillägg: Sitter bredvid triathleten Annie Thorén på tåget. Hon berättar att de använder klämmisar för att få snabb energi under riktigt långa träningspass och tävlingar. Energin i klämmisar går lika snabbt ut i blodet som den i sportgel, men klämmisarna smakar bättre. Lite rolig kuriosa. Samtidigt visar det att klämmisar inte är något för bebisar. Våra kroppar är gjorda för kolhydrater inkapslade i sina naturliga fibrer, inte söndermalda kolhydrater som går rakt ut i blodet. 

Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Bebisar & mat, Okategoriserade. Stötta mitt arbete via Patreon.