Nu har USA fått nya officiella kostråd. Den största nyheten är att man rekommenderar befolkningen att drastiskt skära ner på sockret: New Dietary Guidelines Urge Less Sugar for All and Less Protein for Boys and Men – The New York TimesDessutom har man tagit bort varningarna för kolesterolrik mat. Annars är sig mycket likt. Man varnar för mättat fett. Man varnar för salt. Man varnar för rött kött. Och nu ska dessutom tonåriga killar och män äta mindre protein, i form av kött, kyckling och ägg.

Det är inte utan att man kommer att tänka på sagan om pojken som på skoj varnade om att vargen kom. En dag när vargen verkligen kom, var det ingen som längre lyssnade.

Nina Teicholz, undersökande journalist som har skrivit den hyllade boken The Big Fat Surprise, säger till New York Times: “These dietary guidelines are virtually identical to those of the past 35 years, during which time obesity and diabetes have skyrocketed. Given the same advice, it’s not clear why we should expect different outcomes.”

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.