Det känns ärligt talat svårt att önskar er bloggläsare en glad midsommar i år. Nyheten om att Storbritannien ska lämna EU är alltför tung. Tidigare i våras lyssnade jag på Astrid Lindgrens krigsdagböcker. Från dem bär jag med mig den vanmakt hon kände inför att världen slogs i spillror och hur snabbt tillvaron kan rämna när galenskapen får grepp. Som Alf Svensson sa nyligen när han var med i Söndagsintervjun i P1: först när nazism, fascism och kommunism hade slagit sönder Europa fullständigt, kunde vi enas. Det går att kritisera EU på många vis, men som jag ser det är ett nära samarbeta inom Europa nödvändigt för att vi ska leva fredligt.

Med det sagt, hoppas jag ändå att sillen ska smaka bra och att ni får en skön dag.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.