Tycker ni hon på bilden nedan ser glad ut? Det är hon!!! Bilden sprids just nu med en text från TT, där det berättas att jag just har fått ett stipendium från Natur & Kultur om 100 000 kronor för att skriva en bok om cancer. Läs mer här: Stipendiater ska sprida forskning.

Det är en idé som jag har haft länge. Jag kommer att bli en riktig arkivråtta och kanske – förhoppningsvis – få resa lite över världen. En sak jag är nyfiken på är hur det kommer sig att samer som lever traditionellt har lägre risk att drabbas av cancer än övriga skandinavisk befolkningen, trots att de äter så mycket rött kött.

Antalet fall av cancer ökar (även bland yngre personer). Målet med boken är att nagelfara rådande hypoteser kring varför vi så ofta drabbas av de cancerformer som är kopplade till livsstilen, bland annat bröstcancer, prostatacancer och tarmcancer. Jag tänker att om vi ska kunna förebygga cancer, måste vi hitta den faktiska orsaken. De teser som finns idag har många svagheter i sig, och det är dessa svagheter jag vill blottlägga.

Det ska bli så otroligt spännande. Tack Natur & Kultur!

Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Övrigt. Stötta mitt arbete via Patreon.