Idag har jag underbara nyheter att glädjas åt över helgen. I våras skrev jag ett inlägg om att sockerjätten Nordic Sugar fick sprida sin broschyr ”Fakta om socker och hälsa” till skolan via sajten utbudet.se. Jag hade en lång rad förslag på hur broschyren kunde ändras för att på ett bättre vis spegla sockrets hälsoeffekter. Ni vet. ”Fakta” kan ju vinklas på lite olika vis, beroende på vem avsändaren är.

sockerbroschyrer

Nu har utbudet.se löst detta på ett mycket pragmatiskt vis. Industrins broschyr är borta. Istället har de tagit in ”En liten broschyr om socker” som undertecknad har varit med och tagit fram för Storstockholms diabetesförening och Diabetesorganisationen i Sverige.

Så tipsa alla lärare och skolor. De kan nu – helt gratis – få tillgång till broschyren. En stor eloge till SSDF och DiOS som sett till detta!

En rättelse: Via en kommentar från utbudet.se har jag fått reda på att Nordic Sugars broschyr är borta eftersom den är slut. Den är inte ersatt, som jag trodde. Men vi får hoppas att den är slut under lång tid! Eller att den uppdateras med den senaste forskningen. 

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.