Berömmet vill flöda ur mig, men det finns en risk att bli klyschig. Slopar därför superlativen och konstaterar att Aftonbladet idag släpper en genial film om barn och socker, Mitt sockersöta barn, som kommer att få dig att må fysisk illa.

Äter som ett barn under en vecka

Här är upplägget: fotografen Jimmy Wixström följer Thomas Skoglund, reporter och personlig tränare, när han under en vecka äter som ett barn. Barnportioner skalas upp till vuxenportioner. På badhuset får Thomas 2,5 glassar istället för 1 glass. Vid fikat blir det 2,5 bullar och 5 kakor istället för 1 bulle och 2 kakor. Och så vidare… När Thomas på torsdagen äter 2,5 risifrutti till kvällsmål efter pulkaåkningen känner jag ett behov av att leta upp ett knippe grönkål, göra en grön drink och springa med den till honom. Och då har det inte ens blivit lördag.

Som en del av lanseringen hängde undertecknad med Thomas till TV 4 Nyhetsmorgon (lagret smink är typ en cm tjockt):

Film om socker

Här hittar du hela TV4-klippet: Han testade att leva med barnens sockerintag (förlåt läskindustrin, men läsk är verkligen inte värdigt människokroppen).

Min uppmaning: dela filmen och se för sjutton till den blir viral. Den ska klå alla nyheter om Trumps senaste tweet – varenda vuxen person i Sverige ska se den. Det dags att vi ger våra barn mat som gör deras kroppar gott.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.