Kära läsare, under de senaste åren har jag känt att nått är fel. Jag beter mig inte riktigt som andra och stundvis är det ganska jobbigt. Igår – när jag började hyperventilera framföra bullarna som en kompis bjöd på –  blev hon sårad. Men idag känner jag lättnad. Branschtidningen Svenska Måltider har ställt en diagnos: Utbredd sockerskräck bland svenska kvinnor.

Bingo! Hur det yttrar sig? Den är utan tvekan jobbigast i affären. Om jag råkar gå förbi Frostisarna och Coco-Popsen formas en klump i magen. Tigeryoghurten får kallsvetten att tränga fram i pannan och kakhyllorna undviker jag helt. Men längorna med godis är svåra att undkomma. I alla fall om man ska betala för sig (och det ska man ju). Har ni sett de där blickarna från gelégrodorna? Eller känt hallonsnörena forma en snara kring halsen? Vissa dagar behöver jag vända tillbaka till grönsakshörnan för att lugna mig. Det är egentligen bara bland spenaten och palsternackorna som jag känner trygghet (förr var också köttdisken okej, men så upptäckte jag socker i leverpastejen).

Och nu är våren här. Alla ni som går och slickar på era glassar – fattar ni hur det känns för en med sockerskräck? I måndags var jag tvungen att stanna inne. Så visa lite hänsyn, PLEASE!

Eller så flyttar ni till Danmark. Där verkar ingen lida av att se er.

Ett förslag till undersökningsföretaget YouGov som genomförd Food & Health-rapporten: fråga konsumenter vilka tillsatser de vill ha bort ur maten istället för vad som ”oroar” dem. Det är en ganska löjlig fråga. 

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.