Kan man bli sockerberoende? Eller är det en myt? Det debatterar forskare. År 2014 fick Swedish Nutrition Foundation stort genomslag för en rapport om socker, där en expertgrupp menade att det inte finns något sockerberoende. Forskarna skriver att vi riskerar att ”trivialisera allvarligt drogberoende” när vi använder orden ”sug” och ”beroende” i förhållande till socker. De tycker att vi istället ska prata om ”hungerskänslor” eller ”belöning.”

En som helt måste ha missat den här rapporten är Eric Clapton. Titta på den här intervjun, från 3:09:

Intervjuaren undrar om hans drogberoende startade med heroin. Nej, svarar Clapton. Det startade med socker. Redan som liten tryckte han i sig sötsaker ”because it changed the way I felt.”

Men han var nog bara hungrig.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Övrigt. Stötta mitt arbete via Patreon.