Idag är det ett halvår sedan som Stora boken om barn och mat kom ut. Det börjar komma en hel del bilder av matglada barn med kladd upp över öronen. Tack, vill jag säga! Det finns inget som värmer så mycket i hjärtat. Låt oss sprida kunskapen om att bebisar kan äta riktig mat till fler föräldrar. 

En som har hört av sig är Sara Bjur. Hon skickade bilden ovan och skrev:

Hej! Jag har skrivit till dig förut men du kan inte få nog med beröm. Här är en bild på vår son som äter en silltallrik på restaurang i somras.

Jag vill återigen tacka dig för den kunskap du gett oss via dina böcker och sociala medier mm.  Vi tänker inte barnmat. Vi går på restaurang, tittar på menyn och tänker, vad gillar Alexander?
Efter att vi beställt fick vi se att det tydligen fanns en barnmeny, den hade vi inte ens sett. Eller frågat om. Alla andra barn satt och åt pannkakor och köttfärssås med spaghetti.
Vi fick många glada miner och kommentarer när folk gick förbi ?
Han är två år och äter fortfarande glatt! Visst är han lite mer skeptisk än innan men jag känner mig lugn! Vi har gjort allt. Låt neofobin komma, eller inte! ❤️?

Alla ni där ute som har bebisar som äter riktig mat: fyll era sociala medier med bilder. Sprid kunskapen! Bli en motvikt till barnmatsjättarna som försöker få oss att tro att majssnacks och söta klämmisar är nyttigt för de små. Nyligen pratade jag med en förälder som också trodde att burkmaten var mer näringsrik än vanlig mat, trots att burkmaten ofta är spädd med en massa vatten och innehåller mindre näring.

Tack Sara för den underbara bilden! Fortsätt utforska och njut av härlig mat tillsammans.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.