Ovan ser ni en liten gastronom som till och med har fått fransmännen att höja på ögonbrynen. Kan du gissa vad det är som Elsa äter? Taco, blodkorv eller potatis? 

I Stora boken om barn och mat uppmuntrar vi föräldrar att ta ut svängarna med sina små. Men inte kunde vi väl tänka oss att det skulle sluta så här…

…med blodkorv på en restaurang i Frankrike. Så här skriver Elsas mamma Therese Westberg: 

Hej Ann, ville tacka för bra böcker som blivit riktiga ögonöppnare. Skickar också en bild på min dotter Elsa från när vi var på restaurang i Frankrike och hon smällde i sig nästan en hel vuxenportion med blodkorv. På restaurangen hade de tydligen aldrig sett något liknande. Barnen i Frankrike har tydligen inte fått den vanan. MVH, Therese

Inte nog med att Elsa fick njuta av god mat, hennes kropp fick också ett fantastiskt järntillskott. Allt järn som finns i den där korven kan hon leva på i flera dagar. 

Fortsätt så här kära föräldrar! Låt oss göra upp med alla fördomar som vi har om vad som är barnmat. Känner du någon som fortfarande tror att bebisar har en speciell smak och helst ska äta industritillverkad pulvergröt och klämmisar? Då finns bästa julklappen på rabatt hos Adlibris. Stora boken om barn och mat kostar just nu bara 207 kronor. Yay!

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.