Premiär! Kom på mitt första digitala föredrag om socker. Varför äter vi så mycket sött? Hur påverkar det kroppen? Och hur kan vi minska på allt det söta, men fortfarande tycka att livet är en fest? Häng med och lär dig mer!

Ett av de bästa betygen jag har fått efter ett fördrag var av glad person som hade tappat 10 kg i vikt. Inte illa! Väldigt många mår bättre när de drar ner på sötsakerna, och det finns starka skäl att lära sig mer om socker. Efter salt, är det den vanligaste ingrediensen i våra livsmedel, och vi får årligen i oss nästan dubbelt så mycket socker som vi borde.

Hur mycket socker får hälso-Stina i sig?

De senaste månaderna har coronaviruset satt stopp för många föredrag, men nu kör vi digitalt istället. Den 17 november 2020 18.30-20.00 anordnar Ewa Meurk på företaget Elitista ett föredrag där undertecknad kommer att snacka socker. Förutom att vi går igenom sockrets hälsoeffekter, blir det en historisk tillbakablick. Vems fel är det att vi äter så mycket socker som vi gör? Du får också följa med hälso-Stina under en dag. Stina tycker att hon äter hälsosamt, men hur mycket socker döljer sig i egentligen hennes mat? Och vad är en rimlig dos socker att äta?

Jag kommer även att berätta kort om Sockerchecken, den märkning av livsmedel som ska hjälpa dig som konsument att hålla kolla på sockret.

Anmäl dig hos Elitista via denna länk. Kostnaden är 195 kronor. Av detta går 40 kronor oavkortat till Kostfonden, som stödjer livsviktig forskning. 

Vill du kika på föredraget helt gratis? Om du är eller blir månadsgivare till Kostfonden med minst 100 kr i månaden via autogiro (följ denna länk), återbetalar vi din anmälningsavgift. Mejla till info@kostfonden.se att du är månadsgivare, så får du pengarna tillbaka efter föredraget!

Sprid och dela nu detta, så att fler kan hänga på! Ses den 17 november.

Foto: Eva Lindblad

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.