Jag har bestämt mig för att hitta sätt att få alla goda julsmaker utan att äta en massa socker. Igår handlade jag mandelmjöl, kokosflingor, kokosfett, smör, mörk choklad, saffran, kanel, kardemumma, ingefära, nejlikor med mera för att börja experimentera.
Det första jag gjorde har inte alls med julen att göra. För på hyllan med alla Kung Markattas nya produkter stod LAKRITSPULVER. Sjukt gott. Lite som barndomens hockeypulver, men mer naturligt på något vis. Hittade ett recept på chokladtryffel och hade i lakritspulvret istället för den passionsfrukt som står i receptet. Tänkte inte på att man ju har vattenbad för att chokladen inte ska bli för varm. Så allting skar sig och det blev ingen tryffel. Istället hällde jag den skurna smeten i ischokladformar. Det såg (väldigt) misslyckat ut, men smakade riktigt bra. Barnens betyg: godare än godis.
Nu ska jag prova Britta Höglunds saffranskakor.
Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Om socker, Recept och mattips, Okategoriserade. Stötta mitt arbete via Patreon.
Victoria ∙ 25 november, 2012 kl. 19:02
Asch, man ska inte krångla till det i onödan. Här är ett snabbt och enkelt recept, och alla som har smakat har smackat och mmmm:at ljudligt: http://tojismat.blogspot.se/2012/11/lakritschokladtryffel
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 25 november, 2012 kl. 19:17
Den ska jag också prova! Tack!
≪ | ≫ |
Majoren ∙ 25 november, 2012 kl. 21:06
Härligt att du startat en blogg Ann, din bok står på inköpslistan!
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 25 november, 2012 kl. 21:32
Trevligt att höra!
≪ | ≫ |
Monica Hansen ∙ 26 november, 2012 kl. 07:49
Enklast och gott – gör tryffel och rulla i lakritspulver, klart:)
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 26 november, 2012 kl. 08:19
Det låter ju jättegott!!!
≪ | ≫ |
Birgitta Höglund's Mat ∙ 27 november, 2012 kl. 05:43
Hej. Vad kul att du testar mina recept 🙂 Synd att tryffeln skar sig, bättre lycka nästa gång. Den är väldigt god med passionssmaken också, kan jag lova.
Ser fram emot att läsa din bok, ska köpa den direkt när jag kommer hem till Sverige efter nyår.
Soliga hälsningar från Turkiet 🙂
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 27 november, 2012 kl. 06:29
Jag provade den med passionsfrukt också. Den blev jättegod!
≪ | ≫ |
Anna ∙ 28 november, 2012 kl. 08:19
Låter gott och spännande!
Hur mycket lakritspulver har du i?
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 28 november, 2012 kl. 11:31
Ungefär en tesked. Men det går nog att ha i lite mer om man gillar laktrits riktigt mycket. Det går också att prova receptet i länken i kommentaren ovan om man vill komma bort från kokossmaken. Lycka till!!!
≪ | ≫ |
Maria ∙ 30 november, 2012 kl. 12:05
Lite lakritspulver i kladdkakan blir yumma! Obs min kladdkaka är glutenfri, (mandel o kokosmjöl):-)
≪ | ≫ |
Maria ∙ 30 november, 2012 kl. 12:12
Måste tipsa alla om denna också. Bountygodis!
Kokosflingor, mörk choklad, kokosfett och en skvätt grädde. Gegga ihop och dutta i små formar. Gärna färgade som på bilden, blir snyggt till jul:-) mums!länk:http://vardagfest.blogspot.se/2011/12/bountygodis.html
≪ | ≫ |