Hur farligt är fett? – den frågan ställde DN:s medicinreporter Anna Bratt i går. Av någon anledning ligger artikeln på DN Ekonomi. Det är i alla fall en bra historisk sammanfattning av varför vi fick de kostråd som vi fick. Slutsatsen är att det var fel att uppmana människor att dra ner på fettet.
Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Okategoriserade, Om fetter. Stötta mitt arbete via Patreon.
Stefan O ∙ 4 oktober, 2014 kl. 14:29
Bra artikel som innehöll det viktigaste och som du skrev, en bra historisk sammanfattning. Men…inte mycket ekonomi 😉
≪ | ≫ |
Humlan ∙ 5 oktober, 2014 kl. 18:11
Ja förr var det särskilt tydligt hur viktigt det var med fett.
I kvällens avsnitt av ”Vetenskapens Historia” i P1berättades om Pemmikan, apropå en bok om denna föda, som gjorde det möjligt för upptäcksresande att upptäcka världen.
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/437888?programid=407
http://www.bokus.com/bok/9789163744358/pemmikan-en-hardkokt-historia/
http://www.pemmikan.se/about/
≪ | ≫ |