Min man bevistade i dag Stora Trenddagen 2015 där Stefan Nilsson, en av Skandinaviens mest ansedda trendspanare, tittade in i framtiden. Det blir blått, minimalism, Picasso, marina teman, gröna växter och det blir FRITT FRÅN SOCKER. Hälsotrenden kommer nå sin topp och fullständigt explodera under 2015. Vi (eller alla som inte redan har gjort det) kommer att leta efter nya och andra smaker. Surt och beskt är inne. I New York finns kroger där socker helt har bannlysts. Där experimenterar man med vinäger i drinkarna och kombinationer av surt, salt och bittert.
Fazer var också där och promotade sitt nya bröd med rotfrukter och bönor som lanseras om ett par dagar. Deras produktutvecklare såg en tydlig vilja bland konsumenter att minska på mängden kolhydrater. 30 procent av vetemjölet var utbytt (men vetemjöl var fortfarande första ingrediens).
Ett annat tecken på denna trend: min 8-åriga dotters kompis pratade för ett tag sedan om att ”sockerdetoxa.” Lät lite Hollywood. För första gången i livet känner jag mig riktigt jäkla inne.
Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Övrigt, Okategoriserade. Stötta mitt arbete via Patreon.
Stefan K ∙ 13 januari, 2015 kl. 18:27
Det skulle väl vara långfingret då… 😉
≪ | ≫ |
Kersti Hisved ∙ 13 januari, 2015 kl. 19:04
Grattis!! Underbart att det äntligen håller på att hända något. Ska bli ett spännande nytt år.
≪ | ≫ |
Ann ∙ 14 januari, 2015 kl. 08:00
Jag hoppas verkligen att det söta förlorar i dragningskraft. I alla fall när det gäller maten. ;o)
≪ | ≫ |
Nostents4me ∙ 14 januari, 2015 kl. 23:07
Det enda söta som blir kvar inne blir din website!
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 15 januari, 2015 kl. 12:51
😉
≪ | ≫ |
Dillstuvad rödkål och varmrökt makrill | Birgitta Höglunds mat ∙ 15 januari, 2015 kl. 05:00
[…] just idag inne hos Ann Fernholm på hennes blogg om de nya trenderna i […]
≪ | ≫ |
Jakob Boije ∙ 16 januari, 2015 kl. 19:29
Fast bor man i NY så ser man rätt snabbt att det är mer önsketänkande än faktiskt implementerat bortanför några trendiga krogar. Socker är på ALLT här, bokstavligen.
≪ | ≫ |
Glutenfritt bröd med morot och citron och mer om Kostfonden | Birgitta Höglunds mat ∙ 17 januari, 2015 kl. 05:02
[…] i den trendspaning som Ann Fernholm skrev om på sin blogg Ett sötare blod häromdagen, att även Fazer hakat på trenden att baka bröd med mindre […]
≪ | ≫ |
Fin frukost hos SJ | Ett sötare blod ∙ 17 april, 2015 kl. 06:07
[…] Det märks att det sveper en hälsotrend över Sverige och att socker är ute. […]
≪ | ≫ |