Vad skulle du tänka om någon matade sin kanin med läsk? Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inget djur vi skulle ge så mycket socker och sötsaker som vi ger till våra barn. Djuren skulle bli sjuka, få hål i tänderna och ont i magen. Idag har över 10 procent av alla barn oförklarliga magknip.

Det sötaste vi har om – socker och växande kroppar kan du läsa om hur den historiskt höga konsumtionen av socker och vitt mjöl ställer till det i barns kroppar. Resan går från lever och hjärna, till tarmflora och skelett. Sjukdomar och problem som ökar bland barn över hela världen – astma, allergier, glutenintolerans, psykisk ohälsa, fetma och en för tidig pubertet – går på olika vis att knyta till söt och vetemjölsrik skräpmat.

Livet kan bli en fest – utan en överdos av socker

Det sötaste vi har är uppföljaren till Ett sötare blod. Tanken var att jag skulle använda kunskapen från Ett sötare blod, men skriva utifrån ett föräldraperspektiv. Till en början följde jag planen. Men så började jag undersöka varför allt fler barn får astma, allergier och glutenintolerans. Plötsligt fylldes mitt liv av tarmbakterier och researchen växte snabbt. Ett tag kändes det som att jag skulle drunkna i alla forskningsrapporter.

Så här i efterhand är jag glad för det. De kapitel om tarmfloran har gett mig nya perspektiv på hur kosten påverkar hälsan; nu är jag än mer motiverad som förälder att ge mina barn näringsrik mat. Min förhoppning är att andra föräldrar också ska känna sig inspirerade. För livet kan vara en fest utan att vi överdoserar sötsaker! I boken finns en rad tips på hur du fixar smarrig festmat utan att proppa den full med socker och vetemjöl. Jag hoppas att du ska finna boken läsvärd! Du hittar recensioner från andra som har läst boken om du följer den här länken.

Provläs Det sötaste vi har        Beställ boken