Har ni hört att den 12 oktober numera är den sockerfria dagen? Det är den driftiga hälsoingenjören Ewa Meruk som har fixat det. På kvällen bjuder hon in till ett digitalt event, tillsammans med underbara Babben Larsson. Och vet ni vad… undertecknad ska prata om – håll i er – min kommande bok.

Yes! Ni hörde rätt. Det är en ny bok på gång. Egentligen tänkte jag släppa nyheten när framsidan på boken var klar. Men eftersom vi fortfarande ruvar på hur den ska se ut, smygberättar jag det redan nu. Jag har nämligen lovat Ewa att prata lite om ett av bokens kapitel som har titeln Matens mörka materia. Visst låter det vackert?

Själv ser jag otroligt mycket fram emot att få lyssna till de andra talarna under kvällen. Ewa har fått ihop ett otroligt gäng att fira dagen med. Först ut är USA:s största sockermotståndare, Robert Lustig, som ska prata om ultraprocessad mat. När jag skrev boken Det sötaste vi har hälsade jag på honom på kliniken vid UCSF i San Francisco där han behandlar barn med fetma. Jag blev otroligt imponerad av hur noggrant han kartlade varje enskilt barns situation. Alla fick personlig hjälp.

Under kvällen får du även träffa Aseem Malhotra, som har bidragit till att grunda Action on sugar i Storbritannien; Jen och David Unwin, som länge har arbetat för att stärka kostens roll i vården och många flera. Avslutar gör Babben, som ju alltid är bäst.

Du hittar presentationer av alla talare och anmäler dig via denna länk. Överskottet går till Kostfonden. Därför får Kostfondens månadsgivare (som bidrar med minst 100 kr/mån) halva priset på eventet. Använd koden MANADSGIVARE. Vill du bli månadsgivare? Följ denna länk.

Se till att anmäl dig nu. Detta ska bli så underbart kul!

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.