Mejlet nedan ramlade in från en läsare här om dagen. Jag hoppas att kunskapen att mycket kolhydrater kan störa ägglossningen kan sprida sig till fler som har problem. Socker och snabba kolhydrater påverkar insulinnivåerna i blodet, som i sin tur påverkar äggstockarnas tillverkning av manligt könshormon. Du kan läsa mer om hur det går till i Ett sötare blod. 

”Har precis köpt och lusläst din bok Ett sötare blod. Jag hade inte så stora farhågor när jag läste, eftersom jag inte äter godis, inte dricker läsk och inte röker. I min familj dricker vi heller inte alkohol och vi serverar inte sockerfällor som ketchup eller sweetchilisås eller dylikt till maten. Jag lever ett ganska hälsosamt, balanserat liv även om jag inte hinner träna så mycket.

Men ack så fel jag hade. Inte hade jag någon aning om att kolhydrater omvandlas till socker i blodet. Inte ens en liten aning hade jag! Och när du började beskriva metabolt syndrom och utebliven ägglossning så fick jag ont i magen. Jag är 26 år och det stämmer in perfekt på mig. Jag hade verkligen ingen aning om allt detta.

Jag har haft en kolhydratsfri vecka(utom en fullkornsmacka till frukost) och jag har mått väldigt bra. Sömnen tycker jag är annorlunda redan nu!

Tack så väldigt mycket för en bra och välskriven bok där du gör det lätt att ta till sig informationen!”

Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Läsares berättelser, Okategoriserade, Hälsoeffekter av socker, Frågor och svar. Stötta mitt arbete via Patreon.