frukostflingor SFIdag har jag gjort en liten studie över amerikanska frukostflingor. Stor livsmedelsbutik i San Francisco. Det fanns inga flingor utan tillsatt socker. Bäst var, hör och häpna, vanliga cornflakes. Bara 2 gram socker ”per serving”. Sämst var några som gav 20 gram. Roligast var den på bilden. Första ingrediens var ”Whole Grain”. Det syns tydligt. Andra ingrediens var socker. Det syntes mindre tydligt.

tomater_2Det är väldigt lätt att ondgöra sig över den taskiga amerikanska matkulturen. Men så går man tvärs över gatan, in i ”Golden Produce”, en liten affär som innehåller ekologiska grönsaker och frukt. Där går det att köpa en perfekt mogen, gigantisk avokado för samma pris som en helt omogen minimal avokado i Sverige. Här på bilden lite heirloomtomater, gudomligt goda och mycket vackra. Det enda man kan säga om USA är att det alltid finns två sidor av myntet.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Okategoriserade, Tankar kring fettdebatten. Stötta mitt arbete via Patreon.