Frukttårda de luxeDen här fantastiska bilden fick jag från Jennie, apropå inlägget nedan. Hon har tagit barnkalasandet till en ny nivå! I botten har hon en vattenmelon där skalet är bortskuret. Bokstäverna fick hon fram med hjälp av alfabetet i metallformar. De består av  honungsmelon. Ett tips är att börja med ganska tjocka skivor. Bokstäverna sitter fast med tandpetare.

Tårtan imponerade på barnen. Det blev en sådan strykande åtgång att de fick hacka resterna av den inköpta frukten för att det skulle räcka till alla.

Innehåller inte också frukt mycket socker?

När jag skrev förra inlägget var det läsare som undrade om inte även frukt innehåller mycket socker. Vad som är mycket socker, beror på vem man är. Barn som rör på sig och springer kan absolut kalasa på frukt. Frukt är otroligt mycket bättre än kakor och godis. Faktum är att det krävs minst nio äpplen för att man ska få i sig lika mycket socker som det finns i en 200 grams gelegodispåse (läs Gott & Blandat). Barn rör på sig och det socker som finns i frukten, bränns i deras muskler. En person med typ 2-diabetes kan däremot få höga blodsocker av ett enda äpple.

Däremot kan man ju alltid servera lite grädde smaksatt med äkta vaniljpulver, om man vill att det ska mätta mer och bli extra kalasigt.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.