Från ledarsidan i SvD: Hellre fettstund än fruktstund. Citat: ”En mer intressant fråga är dock varför fruktstunden alls behövs, och svaret återfinns ofta i skolans matsal. Minimjölk eller lättmjölk till dryck. Vaselinliknande smörsurrogat av Lätt & Lagom-typ på mackorna. Maträtter fullproppade med snabba kolhydrater, såsom gorbypiroger, ugnspannkakor (med sylt, givetvis) och pulvermos.”

Mer fett i skolan hade inte skadat. Bättre frukost hemma hade också varit bra. De frukostflingor många barn äter skänker allt annat än en långvarig mättnad. Fast jag har lite svårt att racka ner på fruktstunderna. Tycker att de är ganska harmlösa. Då finns det värre saker: skolcafeterior som säljer godis, kakor, bullar och läsk. Eller barn som har med sig pengar till skolan så att de kan gå till kiosken.

Ett tillägg: Fick detta mejlat och kollade inte datum. Är en gammal ledare – men ändå ganska rolig att läsa.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.