För två år sedan hade jag ett blogginlägg om SAS frukost. Den innehöll totalt 23 gram socker. Det är i princip hela dagsbehovet av tillsatt socker om man ska följa WHO:s nya hälsomål att få ner mängden socker i maten till under 5 procent av alla kalorier.
Idag äter jag frukost på tåget och är överraskad. Det är fil utan socker, müsli utan socker, riktigt smör och riktigt fullkornsbröd. Det enda som innehåller en del socker är juicen. Helt klart den bästa frukost jag någonsin fått på ett tåg eller flyg.
Det märks att det sveper en hälsotrend över Sverige och att socker är ute.
Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Okategoriserade, Tankar kring fettdebatten. Stötta mitt arbete via Patreon.
Gäst ∙ 17 april, 2015 kl. 06:39
Grattis SJ.
≪ | ≫ |
Lharrysson ∙ 17 april, 2015 kl. 10:00
Grattis alla resenärer!
≪ | ≫ |
Thomas H ∙ 17 april, 2015 kl. 14:16
Då kan en börja resa mer……. 🙂
≪ | ≫ |
Ulf ∙ 17 april, 2015 kl. 19:15
Har under flera år åkt flera ggr i veckan från Norrköping till Sthlm. Frukosten har vart bedrövlig. En sockersöt drickbar jogurt i plastflaska, en mugg apelsinjuice, frallor samt några ost- o skingkskivor. Jag har hela tiden tagit ost o skinkan samt smörbyttan o gett tillbaka sockerslisket till tågvärden (juicen o jogurtshoten). Har dock noterat att de skärpt sig lite o serverat en lite bättre frukost på sista tiden. Grundar iaf med en frukost hemma bestående av ägg, smoothie på turkjogurt, hallon, citron, grädde o kokosolja samt egen inlagd sill o kaffe innan avfärd till tågstationen 🙂
≪ | ≫ |
Ulla H ∙ 17 april, 2015 kl. 21:04
Inget flygbolag har väl ändrat sig?
≪ | ≫ |