Idag har jag gjort en liten studie över amerikanska frukostflingor. Stor livsmedelsbutik i San Francisco. Det fanns inga flingor utan tillsatt socker. Bäst var, hör och häpna, vanliga cornflakes. Bara 2 gram socker ”per serving”. Sämst var några som gav 20 gram. Roligast var den på bilden. Första ingrediens var ”Whole Grain”. Det syns tydligt. Andra ingrediens var socker. Det syntes mindre tydligt.
Det är väldigt lätt att ondgöra sig över den taskiga amerikanska matkulturen. Men så går man tvärs över gatan, in i ”Golden Produce”, en liten affär som innehåller ekologiska grönsaker och frukt. Där går det att köpa en perfekt mogen, gigantisk avokado för samma pris som en helt omogen minimal avokado i Sverige. Här på bilden lite heirloomtomater, gudomligt goda och mycket vackra. Det enda man kan säga om USA är att det alltid finns två sidor av myntet.
Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Okategoriserade, Tankar kring fettdebatten. Stötta mitt arbete via Patreon.
Lars ∙ 22 mars, 2013 kl. 09:55
Härliga tomater! Olika färg, olika storlek och olika form. Säkert med någon enstaka skada också som visar att de är odlade mer mindre gifter…
≪ | ≫ |
Maria Kahn ∙ 26 mars, 2013 kl. 10:40
Hej. Jättebra bok, verkligen intressant. Jag försöker lägga in den här bloggen i en feed reader men den verkar inte ha någon rss så det går inte att prenumerera på den.
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 27 mars, 2013 kl. 06:43
Hej och tack så jättemycket! Du kan lägga in http://ettsotareblod.se/feed i din RSS-feeder, så ska du få uppdateringar.
≪ | ≫ |
paradigm ∙ 28 mars, 2013 kl. 18:48
Du hittar studien, läs och fundera på vad du ska skriva om i framtiden.
Paradigmskifte i kostfrågan kommer snart.
”Conserved Shifts in the Gut Microbiota Due to Gastric Bypass Reduce Host Weight and Adiposity”
≪ | ≫ |